Plošného stahování z trhu se dočkalo i dětské vozítko z populární hry Mario Kart

fotografie autora David Vanda publikováno 07.05.2024 07:00
Mario Kart

Oblíbené elektrické závodní autíčko pro děti inspirované herní postavičkou slavného Maria se stahuje z trhu. Důvodem je kritická závada jedné z klíčových součástí, která již zapříčinila několik havárií.

Americká Komise pro bezpečnost spotřebitelských výrobků (CPSC) nedávno oznámila stažení 17 500 kusů závodních autíček Mario Kart 24V Ride-On Racer Cars prodávaných společností JAKKS Pacific. Problematickou součástkou jsou v tomto případě plynové pedály, které se podle CPSC mohou ucpat nečistotami a zaseknout se. Autíčko tak pokračuje v jízdě, i když dítě sundá nohu z plynu.

Dětské autíčko je poměrně výkonné

Červeno-modré autíčko na 24voltové baterie, označené Mariovým podpisem s červeným "M", se prodávalo v obchodech Target, Walmart, Amazon, Macy's a několika dalších od října 2022 do ledna 2024. Nejde přitom o žádnou malou hračku. Vozítko váží více než 114 kilogramů a je vybaveno třemi rychlostmi, umožňujícími jízdu až 13 km/h. Mělo by přitom být užíváno dětmi ve věku od tří do osmi let.

Firma se k celé situaci staví otevřeně a nabízí pomoc

Společnost JAKKS vydala na své stránce věnované zmíněné svolávací akci prohlášení, ve kterém vyzývá všechny majitele autíčka z vadné série k okamžitému odstavení a kontaktování zástupců firmy, kteří zajistí bezplatnou výměnu pedálu. Ve svolávací zprávě se uvádí, že žádné z aktuálně prodávaných autíček Mario Kart 24V Ride-On Racer problém s pedály nemá.

„Pro společnost JAKKS Pacific jsou kvalita výrobků a bezpečnost spotřebitelů nejvyšší prioritou. Nedávno jsme zjistili bezpečnostní problém, který se týká 24voltových závodních autíček Mario Kart™ Ride-On Racers. Pokud se pedál pro zrychlení ucpe nečistotami, může se po sundání nohy uživatele z pedálu zaseknout, což představuje nebezpečí havárie. Ve spolupráci s CPSC proto dobrovolně provádíme stažení výrobku z trhu. Společnost JAKKS poskytne zdarma nově vyvinuté pedály a montážní návod všem spotřebitelům, kteří mají jednotky dotčené tímto stažením," uvádí prohlášení společnosti.

Jak poznat závadný model? Pomůže identifikační číslo

K dnešnímu dni se problém se zasekáváním způsobeným nadměrným množstvím nečistost vyskytl u 65 případů, přičemž 15 z nich se týkalo kolize s předměty s pevnou konstrukcí. Bylo také hlášeno jedno lehké zranění ruky. Zákazníci, kteří vlastní některý z vozů, si pak mohou potenciální závadnost sami zkontrolovat. Na spodní části autíčka se totiž nachází osmimístný identifikační kód. Inkriminovaný problém se pak týká pouze modelů s těmito sedmi datovými kódy: 1752VE01, 1782VE01, 1952VE01, 2242VE01, 2352VE01, 2852VE01 a 0583VE01.

Kromě samotného reklamačního oddělení pak společnost JAKKS Pacific provozuje průběžnou zákaznickou podporu, kam se mohou zákazníci obracet s dalšími dotazy.

Mohlo by Vás zajímat

Orchidej
publikováno 13. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Pěstujte krásky pralesů, pořiďte si exotické orchideje, které zvládne pěstovat i začátečník

Volvo EX90
publikováno 16. 5. 2024 autor David Vanda

Jako David a Goliáš. Volvo provedlo unikátní nárazovou zkoušku

Tesla
publikováno 16. 5. 2024 autor David Vanda

Tesla posílá průlomovou technologii gigacastingu k šípku

zavřít reklamu
×
Reklama