Nissan připravuje novou verzi SUV Kicks. Víme, čím by měla ohromit

fotografie autora David Vanda publikováno 01.04.2024 09:57
Nissan SUV Kicks

Automobilka Nissan odhalila chystané kompaktní crossover SUV Kicks verze 2025, které láká především na ucelený a čistý design, který se prakticky ve všech aspektech odlišuje od jeho předchůdce.

Stávající generace Nissanu Kicks je na trhu od roku 2018. Poměrně velké oblibě se těšila především varianta SR, která sice nedisponovala oslnivým výkonem, horší citlivostí řízení a nepříliš povedeným designem interiéru, všechny tyto neduhy však překonala celková efektivita vozu a především i velmi příjemná pořizovací cena.

Nový model je oproti stávajícímu po všech stránkách zlepšením

Podobně jako odcházející model pak bude i nový Nissan Kicks 2025 k dispozici ve výbavách S, SV a SR, přičemž u modelů SV a SR bude možné si připlatit za prémiovou výbavu. Ta bude zahrnovat například panoramatické střešní okno, kvalitnější reproduktory Bose, vyhřívání předních sedadel a volantu či dálkové startování motoru. Nissan tak ve svém novém SUV klade důraz na techniku, design a pohodlí zajištěné exkluzivní výbavou.

Již na první pohled lze říct, že nový Kicks po stránce vzhledu rozhodně překonal svého předchůdce. Celá konstrukce navzdory čistému a celistvému vzhledu poseta nejrůznějšími detaily, a to na pohled zvenčí i zevnitř. Designérům se tak rozhodně podařilo vytvořit vůz, který představuje rovnováhu mezi pokrokem, tradicí a do určité míry i hravostí.

Nissan SUV Kicks

Náhon na všechny čtyři kola i pokročilé bezpečnostní funkce

Nissan Kicks 2025 dostal do vínku také pohon všech kol, což je asi největší výkonnostní pokrok oproti stávajícímu modelu. O jízdní výkon se postará řadový čtyřválec o objemu 2,0 litru disponující automatickou převodovkou. Společnost Nissan navíc zlepšila i pocit bezpečí z jízdy, což dokazuje i certifikace Nissan Safety Shield 360. V rámci tohoto standardu tak ve voje nechybí automatické nouzové brzdění s detekcí chodců, varování před mrtvým úhlem či hlídání opuštění jízdního pruhu. Modely Kicks S a SV budou standardně obsahovat adaptivní tempomat, varianta SR pak přidává i pokročilého asistenta Nissan ProPilot Assist, který není v Nissanu žádnou novinkou, ve vozech Kick však bude použit vůbec poprvé.

Interiér osloví především u nejdražšího modelu

Rovnováha mezi sofistikovaností a vkusem přechází z exteriéru i do interiéru. Uvnitř vozu tak najdeme zajímavé textury využívající barevný kontrast, díky čemuž je prostor vzdušný a moderní. I zde působí Kicks méně jako crossover a více jako kompaktní SUV. Materiály použité ve voze rozhodně nebudí laciný dojem – pohodlná sedadla Zero Gravity například rovnoměrně rozkládají váhu a tlak. Nejvyšší varianta nabídne již zmíněné reproduktory Bose Personal Plus zabudované v opěrkách hlavy. Nechybí ani dotyková obrazovka s přístupem do infotainmentu.

Nový Nissan Kicks 2025 se začne prodávat letos v létě, přičemž jeho cena bude nejspíš oznámena v nadcházejících týdnech. Dá se ale předpokládat, že bude výrazně dražší než u stávající verze, kde byla právě nízká cenovka jedním z největších lákadel. Pokud ale vezmeme v potaz, že nový Kick dostane poměrně velkou dávku vylepšení, možná se nakonec ukáže, že se v konečném důsledku jeho koupě vyplatí.

Mohlo by Vás zajímat

Trávnička
publikováno 8. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Pěstování trávničky: Pro husté trsy jí dopřejte správné umístění, ale také péči a ochranu

Rebarbora
publikováno 10. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Co s květy rebarbory? Vylamovat, nebo nevylamovat? A jak reveň hnojit

Hrad Okoř
publikováno 8. 5. 2024 autor David Vanda

Výlet po okolí hradu Okoř se zastávkou v místní minizoo

zavřít reklamu
×
Reklama