Na kempingovou variantu úspěšného Volkswagenu ID Buzz si ještě nespíš počkáme

fotografie autora David Vanda publikováno 26.03.2024 06:45
ID Buzz

Netrpělivě očekávaný obytný vůz Volkswagen ID Buzz v provedení California se podle zástupců německé automobilky objeví na trhu nejdřív na konci desetiletí. Za odkladem prý stojí nedostatečný zájem o minivan.

Nepříliš vítané rozhodnutí oznámil během výroční tiskové konference společnosti Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) šéf prodeje a marketingu Lars Krause. Zároveň vyvrátil některá předchozí tvrzení o tom, že ke zpoždění uvedení vozu ID Buzz California na trh stály problémy se získáním licence či komplikace spojené s tím, že vůz přesahuje hmotnost 3,5 tuny. Krause tyto spekulace dokonce označil za směšné. Připustil sice, že určité technické problémy jsou během vývoje nových vozů běžné, zpravidla však nevedou ke zpomalení či odkladu daného projektu.

Model California dorazí, až přijde jeho čas

Místo toho Krause jako důvod zpoždění uvedl jednoduše nedostačující poptávku po elektrickém obytném voze. Uvedl, že ID Buzz je sice v mnoha směrech ikonický vůz, ale průzkum trhu a především zpětná vazba od samotných zákazníků naznačují, že obytné vozy s elektrickým pohonem by zkrátka aktuálně neměly očekávaný odbyt. Stejné statistiky ale hovoří o tom, že by se situace mohla v druhé polovině desetiletí změnit, a Volkswagen tak využije nadcházející roky ke hledání řešení.

Zástupci automobilky dále uvedli, že Volkswagen bude v mezičase nabízet plug-in hybridní pohon pro Volkswagen Multivan se spalovacím motorem. Připravovaný Volkswagen California by pak měl z tohoto Multivanu vycházet, a bude tak sloužit jako propojení těchto variant oblíbeného minivanu. Plug-in hybrid nabídne svým zákazníkům možnost vychutnat si tiché a ekologické kempování bez závislosti na spalovacích motorech.

ID Buzz

Volkswagen chce být před příchodem obytného minivanu na trh připraven

Zpoždění příchodu VW ID Buzz California je pro nadšence, kteří netrpělivě očekávají elektrický obytný vůz, zklamáním. Je však zřejmé, že Volkswagen je odhodlán vyhovět požadavkům trhu a dodat řešení, které v této úzce specifikované kategorii dokáže vyhovět pokud možno všem zákazníkům. Pokud se tak stane, stane se California dalším úspěšným přírůstkem do ikonické rodiny minivanů.

Odklad nového VW ID Buzz nemusí být nutně na škodu

Vzhledem k tomu, že se elektromobily a udržitelná mobilita v automobilovém průmyslu prosazují stále více, je jen otázkou času, kdy se na silnicích rozšíří také elektrické obytné vozy. Zpoždění příchodu VW ID Buzz California tak sice může zklamat některé potenciální zákazníky, zároveň ale odráží závazek společnosti Volkswagen dodat trhu správný produkt ve správný čas.

Mohlo by Vás zajímat

Dostihy
publikováno 10. 5. 2024 autor Petr Dostál

Koňské dostihy nebo ochutnávka ve sklípku. Neděle bude plná akcí a kultury

Jahody
publikováno 12. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Proč jahodám reznou listy? Jak jahodníky zachránit a dočkat se bohaté úrody?

Banány
publikováno 9. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Jak připravit hnojivo z banánových slupek, které má nyní bohaté využití? Připravte ho správně

zavřít reklamu
×
Reklama