Limitovaná edice Fordu Mustang oslaví 60 let výročí modelu

fotografie autora David Vanda publikováno 30.04.2024 07:00
Mustang

Společnost Ford Motor Company oslaví již šesté kulatiny modelu Mustang představením speciální edice tohoto legendárního vozu, který připomene jeho nesmazatelný odkaz.

Dnes již ikonický Ford Mustang zažil svůj debut na Světové výstavě v New Yorku v roce 1964. Letos, o šedesát let později, pořádá slavný americký výrobce těchto vozů speciální akci na okruhu Charlotte Motor Speedway v Severní Karolíně k uctění tohoto kultovního automobilu.

Vůz bude představen na speciálním eventu

Joe Bellino, manažer značky Mustang, uvedl, by se eventu mělo zúčastnit více než 2 000 hrdých majitelů a fanoušků vozů s logem běžícího koně, kteří zde mohou sledovat závody či ukázky driftování, případně obdivovat kompletní modelovou řadu Fordu Mustang. Zároveň zde bude představen úplně nový balíček, který potěší všechny milovníky jednoho z nejslavnějších amerických vozidel.

Paket Ford Mustang 60th Anniversary bude k dispozici pro model GT Premium s pětilitrovým motorem V8 v provedení kupé i kabriolet s manuální nebo automatickou převodovkou. Z pohledu designu pak bude mít model klasické designové prvky odkazující na debutový vůz z 60. let.

Co čekat od nové edice Mustangu

Tým designérů se podle Bellina při tvorbě vozu poctivě vracel zpět do minulosti, aby zachytil některé detaily toho, co mohli lidé sledovat v roce 1964 na Světové výstavě v New Yorku. Klasický tradiční design se tak propojí s moderním pojetím značky z letošního roku. Tyto společné prvky bude možné najít na nejrůznějších částech vozu. Ford Mustang 60th Anniversary tak bude v balíčku obsahovat například speciální znaky na blatnících či kufru, a také logo výročí přímo na přístrojové desce. Automobil bude navíc vybaven 20palcovými koly s detaily inspirovanými středovými kryty Mustangu z roku 1965. Změn se konečně dočká i mřížka chladiče, která bude modernizována stříbrným zvýrazněním.

Mustang v edici k 60. výročí si budou moci zákazníci koupit v klasické bílé barvě Wimbledon White, moderní červené Race Red a modré Vapor Blue. Bude mít také exkluzivní boční grafiku, kterou bude možné zvolit v barvě Iconic Silver nebo Vermilion Red, jež evokuje původní panelové pruhy Mustangu. Barevné varianty interiéru pak budou černá, šedá a červená.

Milionový vůz

„Šedesát let je pro jakoukoli značku opravdu dlouhá doba,“ prohlásil manažer značky Ford Heritage Ted Ryan. Později dodal, že Mustang dokázal již během prvních dvou let uvedení na trhu prodat úctyhodný jeden milion kusů, což jen dokazuje, že jde o vůz, který zvládl prakticky od začátku oslovit svou generaci.

Na počest výročí zahájení prodeje prvního Mustangu omezuje Ford výrobu na pouhých 1 965 kusů. Paket Ford Mustang 60th Anniversary 2025 pak bude možné objednat letos v létě, přičemž první vozy se u prodejců objeví ve čtvrtém čtvrtletí roku 2024.

Mohlo by Vás zajímat

Myrta
publikováno 11. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Myrta přináší štěstí a lásku, jak ji pěstovat, aby bohatě kvetla a nepochutnávali se na ní škůdci?

Rajčata
publikováno 14. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Co přidat pod rajčata při výsadbě, aby rostliny byly silné a bohatě plodily

Pokojové rostliny
publikováno 11. 5. 2024 autor Petra Seibertová

4 krásné stínomilné pokojové rostliny, které přináší štěstí a mnoho toho vydrží. Máte je doma?

zavřít reklamu
×
Reklama